Sevgili Destekçiler,

SGK tarafından pasife alınan ve MS tedavisinde kullanılan yüksek etkinliğe sahip Ocrevus ilacı için başlattığımız imza kampanyası (https://change.org/Ocrevus) hızla büyüyor ve 5.000 destekçiye doğru ilerliyor. Sizlere, bu önemli konuda bize gösterdiğiniz destek için içten teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Verdiğiniz destek, MS hastalarının sesini duyurmak ve mağduriyetlerine çözüm bulunması için büyük bir güç kaynağı olmaktadır.

Ayrıca, çok sayıda kişi CİMER’e başvuruda bulunarak durumu dile getirmiştir. Ne yazık ki, henüz somut bir karara varılamamış olup mağduriyet devam etmektedir. MS hastalarının haklarının korunması ve tedaviye erişimlerinin sağlanması için Türkiye MS Derneği, MS hastaları ile yakınları ve ilaç şirketi de dahil olmak üzere birçok paydaş çaba sarf etmektedir.

Bu durumu takip etmeye devam edecek ve Ocrevus ilacının tekrar geri ödeme listesine alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mağduriyetin en kısa süre içerisinde giderilmesi en önemli hedefimizdir.

Güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen Türkiye MS Derneği ve MS Güncel sayfası sosyal medya hesaplarını takipte kalın.

Destekleriniz için bütün MS hastaları adına bir kez daha teşekkür ederim. 

Saygılarımla,
MS Güncel
Instagram
Twitter

Bağlantıyı kopyala